Consiliere psihologică

Te afli într-o situaţie de impas cu privire la rezolvarea unor situații de criză, sociale, profesionale sau familiale. Consilierul te va însoţi în drumul tău de a învăţa cum trebuie controlată o situaţie de criză şi te va ajută să găseşti soluţia cea mai potrivită.

Consilierea psihologică presupune un număr mai redus de şedinţe faţă de psihoterapie utilizând metode şi tehnici similare acesteia. Diferenţa esenţială constă în faptul că în consilierea psihologică se vizează prevenţia apariţiei obstacolelor psihologice.

De asemenea, consilierea îţi va asigura sprijinul necesar depăşirii unei situaţii existenţiale în care te afli şi în care observi că strategiile anterioare de adaptare nu mai funcţionează.  Astfel, în cadrul procesului de consiliere, îţi vei activa resursele potenţiale neexploatate şi vei experimenta noi strategii în cadrul securizant al relaţiei terapeutice.

Consilierea te va modela prin dezvoltarea unor abilităţi practice sau personale. Astfel, prin consiliere psihologica urmărim:

  1. autocunoaşterea;
  2. optimizarea şi dezvoltarea personală;
  3. adaptarea cât mai eficientă la mediul extern.

Consilierul va interveni prin mijloace psihologice în stimularea autocunoașterii şi în dezvoltarea personală pentru a preveni anumite probleme emoţionale, cognitive şi de comportament.

Dacă vei considera că ai nevoie de o îndrumare pentru a depăşi situaţii stresante sau crize existenţiale, Armoniè te va ajuta prin:

  1. Traversarea crizelor existenţiale;
  2. Depăşirea unor dificultăţi de adaptare;
  3. Consilierea în cazul existenţei unor boli somatice, inclusiv afecţiuni limitatoare de viaţă (boli oncologice);
  4. Consilierea pacienţilor aflaţi la sfârşitul vieţii;
  5. Consilierea familiilor îndoliate.

Psiholog:

Ana Maria Ceornea

 

Programează o întâlnire!

Trimite-ne un mesaj cu ziua şi ora în care doreşti să discutăm, iar noi îţi vom confirma în cel mai scurt timp.

CAPTCHA code