Şcoala părinţilor

Calendar 12.03.2016

Ora 10:00

Locatia Theodor Pallady, nr. 8, Iași

Pret: 100 lei

Durată: 7 module

Când: o dată la 3 săptămâni

Desfăşurare: toate cele 7 module se desfășoară în mod practic, concret, prin experimentarea propriilor trăiri și exemple din propria familie, ce vor avea rezultate și un impact direct asupra modului de creștere și educare a copilului.

Trainer: Ana-Maria Ceornea - psihoterapeut sistemic familie și cuplu, psiholog clinician autonom

Cui i se adresează: Părinţi şi viitori părinţi

”Meseria de parinte” este una dintre cele mai dificile şi solicitante pe care le poate exercita un om de-a lungul vieţii, pentru care nimeni nu este cu adevărat pregătit. Provocarea constă în a putea rezista ritmului alert, dar şi răbdarea de care trebuie să dai dovadă pe parcurs. Tu vei fi modelul pe care copilul îl va urma, tu îi vei oferi securitate afectivă, educaţia de bază şi condiţiile de viaţă.

Dar, câtă bucurie îţi poate aduce, câte satisfacţii... Cel mai frumos cadou al vieţii!

Prin acest curs vei căpăta încrederea de care ai nevoie pentru a-ţi creşte copilul frumos, ajutându-l să găsească soluţii la problemele ivite şi să se descuce în diferite situaţii fără a-i ştirbi personalitatea sau a-l scăpa de sub control.  De asemenea, ne propunem ca părinții sau viitorii părinţi să înţeleagă mai bine comportamentul propriilor copii, să îi înveţe să comunice eficient cu cei mici şi să înteleagă ce rol au factori precum mediul şi școala, în dezvoltarea personală a copiilor lor.

De tine depinde viitorul lui!

Tocmai de aceea, recomandările și abilitățile practice cuprinse în modulele acestui curs te vor îndruma să parcurgi mai lin drumul ce ţi se deschide în faţa ta.

Cum vor decurge întâlnirile noastre?

  1. Să ne cunoaștem. Primul modul are ca scop cunoaşterea şi intercunoaşterea personală, deblocarea şi motivarea ta pentru experienţa de grup, pentru conectarea directă cu propria persoană, dar și la rolul de părinte.
  2. Familia mea. Acest modul are rolul de a face cunoscută structura propriei familii, implicațiile ei asupra ta și a copilului și influențele sale în modul de educare și comportare a tuturor membrilor familiei.
  3. Comunicarea cu copilul meu. Vom scoate în evidență tipul de comunicare folosit în propria familie, în special în educarea copilului. De asemenea, se doreşte adoptarea unui stil de comunicare funcțional și sănătos din partea ta.  
  4. Pedeapsă vs. Recompensă. Modul extrem de important pentru orice părinte care dorește să crească un copil echilibrat emoțional, cu o personalitate optim dezvoltată. Pedepsele corporale au devenit din ce în ce mai dese în multe familii și instituții de învățământ și este necesar să știm cât de nocive și disfuncționale sunt pentru copilul nostru.
  5. Nevoile copilului meu. Ne propunem să abordăm şi să înţelegem nevoile principale ale copilului tău, astfel încât ele să fie satisfăcute în mod sănătos pentru toată familia.
  6. Cele 7 lecții disfuncționale. Obiectivul principal al acestui modul constă în punerea în evidență a unui mod de comportament și/sau atitudini ale unui părinte care afectează într-un mod vizibil dezvoltarea copilului.
  7. Nevoile copilului. Vom conştientiza şi dezbate nevoile copilului a căror rezolvare sunt necesare dezvoltării sale armoniase și funcțional. Începând de la nevoia ludică și până la cea de auto-valorizare, toate acestea fac parte din tot ceea ce înseamnă copilul tău.   

Cu toții ne dorim o familie frumoasă, echilibrată, liniștită, cu copii ce cresc într-un mediu familial sănătos și funcțional. Noi te vom învăţa cum o poţi construi.

Înscrie-te şi tu!

Rezervă-ţi un loc şi vom porni împreună în călătoria spre regăsirea echilibrului interior.

CAPTCHA code

Distribuie workshopul pe: