Atelier de inteligență emoțională, destinat copiilor

Calendar 26.04.2016

Ora 17:30

Locatia Theodor Pallady, nr. 8, Iași

Pret: 50 lei

Durata: Programul se derulează pe perioada a 10 sesiuni, cu posibilitatea prelungirii acestora la nevoie sau cerere.

Când: săptămânal

Trainer: Ana-Maria Ceornea - psihoterapeut sistemic familie și cuplu, psiholog clinician autonom

Desfăşurare: Fiecare sesiune durează 60 minute. Iar, o dată la 5 săptămâni are loc o întâlnire gratuită cu părinții, ce va dura o oră jumătate în care se va prezenta evoluția copilului și pe ce problematici trebuie pus accentul în continuare. După fiecare sesiune, se vor da teme pentru acasă copiilor, ce vor fi lucrate împreună cu părinții, ca și continuare a temei dezbătute în ședința de grup.

Cui se adresează: copiilor preșcolari 3-7 ani/ copiilor școlari 7-14 ani/ adolescenţilor;

În prezent, copiii şi tinerii sunt extrem de inteligenţi intelectual. Mulţi dintre aceştia pur şi simplu sclipesc atât din punct de vedere cognitiv, cât şi al informațiilor deținute şi al reușitelor școlare, având capacități deosebite în rezolvarea sarcinilor educative şi intelectuale. Din păcate, ei nu ştiu să-și rezolve singuri situațiile simple de viață. Nu reuşesc să-și gestioneze emoțiile, să facă față unei provocări emoționale sau unui conflict, să se descurce în contexte aparent banale cu colegii sau prietenii, alergând la părinți pentru a le rezolva în locul lor. Aceştia nu își exprimă emoțiile, nu le recunosc și nici nu-și dau voie să le experimenteze, deoarece în familie nu s-a discutat despre acest subiect.

Cum alte cuvinte, au o inteligență emoțională scăzută. Aceasta constă în abilitatea de a identifica, folosi, înțelege și gestiona stările emoţionale și sentimente personale, dar şi a altora, într-un mod constructiv și sănătos.

Deci, este importantă dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a ambelor tipuri de inteligență, atât intelectuală, cât şi emoţională. Cea intelectuală o putem dezvolta și stimula continuu pe tot parcursul vieţii. De asemenea, stă în puterea noastră de a îmbunătăți mereu acestă inteligență emoțională, care ne dă posibilitatea să experimentăm și să trăim o viață mult mai echilibrată, fericită și amplă.

Uneori este nevoie şi de ajutor din partea unui specialist. Noi suntem aici pentru a oferi un impuls şi sprijin pentru dezvoltarea sănătoasă şi funcţională a inteligenţei emoţionale.

Beneficii:

 • Îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare;
 • Încrederea în forțele proprii și în propria persoană;
 • Dobândirea capacităţii de a asculta activ;
 • Dezvoltarea abilităţilor de a fi sinceri, de a-şi accepta propria identitate, precum şi ale celorlalţi (capacitatea de nediscriminare);
 • Management eficient în situațiile de viață;
 • Depăşirea barierelor emoţionale (timiditate, neîncredere, frici);
 • Dobândirea capacităţilor asertive (de a primi şi oferi calităţi şi resurse personale);
 • Trăirea şi identificarea stărilor emoţionale;
 • Schimbări pozitive la nivel comportamental în mediul familial şi socio-educaţional;
 • Performanțe mărite în toate domeniile de activitate;
 • Motivație îmbunătățită în sarcinile de realizat;
 • Inovație sporită, capacitate creativă ridicată;
 • Muncă în echipă eficientă.

 

Înscrie-te şi tu!

Rezervă-ţi un loc şi vom porni împreună în călătoria spre regăsirea echilibrului interior.

CAPTCHA code

Distribuie workshopul pe: