Blog

Copii

Accesele de furie la copii

Furia este o emoție și se transformă într-o stare, la copiii în care în familia lor se folosește furia ca mijloc sau instrument de a rezolva situații sau conflicte. Furia se învață, se dobândește, la fel ca și minciuna. Un copil agresat va deveni agresiv, pentru că acesta este modelul după care se ghidează în mediul în care trăiește.

Propria persoană

Beneficiile psihologice ale vacanței

Pe tot parcursul anunului, angajații se confruntă cu factori stresori specifici postului, care le consumă energie fizică și emoțională. De multe ori sub impulsul volumului mare de sarcini și a timpului limitat de îndeplinire a lor, angajații spun că nu mai pot funcționa optim, că nu mai dau randament la locul de muncă.

Propria persoană

12 activităţi simple prin care îţi poţi construi stima de sine începând de azi

Stima de sine este un subiect foarte popular în zilele noastre, chiar şi referitor la copii, cărţile de parenting încurajând părinţii să înceapă construirea stimei de sine de la o vârstă fragedă. Nu e greu de înţeles de ce- oamenii cu stimă de sine ridicată având o sănătate mentala şi o viaţă mai fericită şi de succes. Când te confrunţi cu o stimă de sine scăzută, îmbunătăţirea acesteia poate fi o călătorie care cere timp şi dedicare, însă poţi începe schimbarea chiar acum ţinând cont de câteva

Copii

Creativitatea şi conformismul la copii

Fiecare copil este unic. El își manifestă unicitatea printr-un comportament creativ și inventiv. Când copiii realizează lucruri într-un mod neobișnuit, fac ceva ce n-a mai făcut nimeni sau descoperă mai multe soluţii la o problemă pentru care părinţii nu aveau decât un singur răspuns, atunci pot fi numiţi creativi.

Propria persoană

Beneficiile petrecerii timpului singuri

În această lume pro-socializare, suntem puternic influențați în favoarea de a fi cu oamenii sau cel puțin, de a interacționa în mod constant cu ceilalți, fie prin mijloace media, fie prin alte mijloace electronice. Întotdeauna mergem undeva, facem ceva sau cel puțin vorbim cu cineva despre a merge undeva sau de a face ceva.

Propria persoană

De ce unii oameni au parte de relaţii dificile?

Cercetările recente demnonstrează care este cauza pentru care unele persoane experimentează relaţii dificile. Când te gândeşti la persoanele din familia ta, din cercul de prieteni sau colegii de muncă, probabil că poţi identifica rapid care sunt cei care îţi sunt cei mai dragi şi de care te simţi apropiat.