Blog

Copii

Cei 7 ani de acasă – Partea 3: Cum vorbesc cu bebelușul meu?

Capacitatea copilului de a asculta și de a înțelege ce i se vorbește, precum și capacitatea sa de a se exprima astfel încât să fie înțeles, se dezvoltă încă din primele clipe de viață. Principalul mijloc prin care acest process are loc este interacțiunea cu persoanele din jur: mama, iar mai apoi tatăl, frații, bunicii.

Copii

Divorțul și consecințele lui asupra copiilor

Un divorț nu provoacă întotdeauna traume copiilor implicați. Se întâmplă acest lucru însă, atunci când, copiii sunt prinși la mijloc, în ”războiul părinților”, între ostilitățile dintre ei. Pentru un copil este extrem de dureros să ia parte și să privescă cum cei doi părinți ai săi se luptă, în loc să se iubească.

Copii

Copiii şi sentimentul fricii

În jurul vârstei de șase luni, aproape tuturor copiilor mici le este teamă să nu cadă, se sperie de zgomote puternice și neașteptate, de animale sau de persoane și încăperi necunoscute. După împlinirea vârstei de un an, copiii încep să se teamă să rămână singuri și să stea pe întuneric. Pe parcursul anilor de dinainte de școală (aproximativ între doi ani și jumătate și cinci ani), unele dintre aceste temeri se diminuează treptat, cum ar fi tema de străini sau de situaţii nefamiliare, de zgomot

Cuplu și familie

Cele 5 frici din relația de cuplu

Frica este o emoție pe care o trăim adesea, în situații variate, dar de fiecare dată aceasta ne produce un disconfort pe care am dori să îl diminuam. Fie că avem temeri cu privire la capacitatea noastră de a realiza sarcinile școlare sau de serviciu, frici legate de starea noastră de sănatate, de integritatea noastră fizică sau avem temeri referitoare la relațiile cu cei din jur, ele vor fi un obstacol permanent în evoluția noastră. Poate unul dintre cele mai importante domenii din viața noastră

Propria persoană

Cauzele psihologice ale bolilor de inimă

În orice cultură inima este un aspect central, transformată nu de puține ori într-un simbol. De obicei aceasta este ilustrată sub forma stărilor de îndrăgostire, de furie, teamă etc. Psihologii și-au pus problema existenței unei corespondențe între trăirile exprimate în expresii ca: “am inima frântă”; „simt că mi-a sărit inima din piept”; „am furat inima cuiva” și funcționarea efectivă a inimii.

Propria persoană

Trăsături de caracter de natură agresivă

Nu de puține ori facem afirmații cu privire la o persoană în legătură cu comportamentul acesteia, spunând că este invidios pe celălalt sau gelos. Totuși apare o confuzie cu privire la acești termeni, uenori fiind folosiți ca sinonimi. În realitate, există diferențe între gelozie și invidie, deși ambele sunt trăsături negative.

Propria persoană

Consolidează-ți încrederea și învinge teama!

Folosește următoarele cinci proceduri în beneficiul tău! 1. Acțiunea vindecă teama. Izolează-ți teama și apoi întreprinde acțiuni constructive! Lipsa de acțiune - a nu face nimic în privința unei situații - intesifică teama și-ți distruge încrederea în sine.