Blog

Copii

Cum să creștem un copil încrezător și responsabil

La fel ca și noi, adulții, copiii noștri au nevoile lor, care cer a fi satisfăcute și îndeplinite. Pentru a le putea cunoaște care le sunt nevoile, este necesar să-i cunoaștem mai întâi. Întâlnesc în practica din cabinet, foarte des, cazuri de părinți hiperprotectivi care nu le permit propriilor copii să se dezvolte și să crească liber, armonios și independent și astfel nu-i cunosc îndeajuns, de ce sunt capabili să facă și ce anume mai au de învățat.

Psihoterapie

10 mituri şi adevăruri despre hipnoză

Hipnoza este probabil una din cele mai controversate metode de psihoterapie. Miturile şi prejudecăţile referitoare la hipnoterapie provin din cunoştinţele oamenilor despre hipnotismul de scenă, care are loc la spectacole sau circ. Adevărul este că genul acela de hipnotism este de fapt un joc de scenă teatral şi nu are absolut nici o legătură cu hipnoza clinică.

Propria persoană

Empatia şi importanţa ei în relaţiile cu ceilalţi

Emoţiile oamenilor sunt rareori transpuse verbal. Pentru a le decodifica, indicatorii sunt cei nonverbali: tonul vocii, expresia facială, gesturile etc. Avantajele recunoaşterii emoţiilor, din teste făcute pentru peste 7000 de persoane în SUA şi în alte ţări, s-a constatat că sunt următoarele: interpretarea mai bună a indicilor nonverbali; o mai bună adaptare emoţională, a fi mai popular şi mai deschis şi a fi mai sensibil.

Copii

Lumea fictivă a copilului răsfăţat

Persoanele răsfăţate nu au o bună reputaţie, nu au avut niciodată. Părinţilor nu le place să fie învinuiţi că şi-au răsfăţat copiii. Orice persoană răsfăţată se împotriveşte să fie considerată ca atare. Suntem mereu în incertitudine cu privire la înţelesul termenului răsfăţare. Dar, ca prin intuiţie, fiecare o simte ca pe o povară şi ca pe un obstacol pentru o dezvoltare corectă.

Propria persoană

Efectele consumului de alcool

Alcoolul este substanța de abuz cu cel mai ridicat grad de acceptare în cultura noastră. De asemenea, alcoolul are si cea mai largă disponibilitate, fiind accesibil în orice moment și în orice loc. Conform statisticilor, 90% dintre oameni consumă alcool într-un moment al vieții, iar problemele legate de alcool apar la aproximativ 30% dintre consumatori (conform emedonline.ro)

Copii

Cum pot încuraja părinții sinceritatea?

Atunci când devenim părinți dorim să oferim copilului nostru tot ce este mai bun pentru a se dezvolta armonios. Indiferent dacă este vorba de alimentatie, de a merge la cele mai bune școli sau de a-i insufla cele mai nobile valori morale, nici un efort nu este prea mare.

Propria persoană

Cum învățăm mai multe: greșind sau având succes?

Auzim adesea că oamenii îşi doresc un feedback sincer pentru a şti ce au de îmbunătăţit şi că învaţă din greşeli. Această afirmaţie este doar parţial adevărată. Feedback-ul nu funcţionează întotdeauna. Feedback-ul poate fi util când persoanele respective caută să atingă un obiectiv, cu toate acestea, dacă oamenii nu îţi cer părerea sau ghidarea, aceste informaţii "folositoare" nu vor face altceva, decât să le scadă încrederea în ei. Cei mai mulţi oameni vor să evolueze. Vor să discute abordări d