Blog

Propria persoană

Creează-ţi ziua într-un mod benefic

Mergem la somn în fiecare noapte şi ne trezim dimineaţa cu noi oportunităţi pentru fiecare zi - şi cu libertatea de a le alege. Imediat ce ne trezim, putem alege cum să ne petrecem ziua, aceasta fiind exclusiv decizia noastră. În general modul în care ne începem ziua ne influenţează parcursul acesteia.

Propria persoană

Cum ne mințim singuri

Fiecare dintre noi negăm anumite fapte care s-ar putea petrece, mințindu-ne pe noi înșine prin această falsă credință a imposibilității petrecerii unui eveniment. Falsele credințe ne ajută uneori în satisfacerea unor nevoi personale, cum ar fi: creșterea stimei de sine, creșterea încrederii în abilitățile proprii etc.

Copii

Despre concentrare şi lipsa atenţiei la copii

Dacă e să facem referire la copii, vom observa că unii se pot concentra atât de mult asupra unei activităţi, încât par cu totul rupţi de ceea ce se petrece în jurul lor. Este posibil ca nici măcar să nu audă când le vorbiţi. Alţi copii sunt cu ușurinţă întrerupţi din activităţile lor, chiar și de cea mai neînsemnată intervenţie.

Propria persoană

Ce este recunoştinţa?

Fiecare limbă din lume are un mod de a spune "mulțumesc". Acest lucru se datorează faptului că recunoștința este o calitate inerentă fiecărei ființe umane și care este declanșată și exprimată spontan într-o varietate de contexte diferite. Gratitudinea traversează toate limitele - crez, vârstă, vocație, sex și națiune - și este subliniată de toate marile tradiții religioase.

Propria persoană

Din grijă pentru tine - 5 metode de relaxare atunci când stresul te copleșește

În tumultul vieții de zi cu zi, stresul este prezent la fiecare colț. Îndatoririle de familie, proiectele la locul de muncă, banii sau lipsa lor, rate, investiții, probleme de sănătate, griji de toate felurile ne bombardează zilnic. Organismul nostru slăbește treptat dacă este supus constant stresului, iar ca urmare productivitatea, capacitatea de concentrare și energia scad. Ce urmează? Mai mult stres. Deși unii specialiști consideră că stresul ajută la exersarea capacității de raționare și a r

Copii

Mama îmi spune că mă iubește, dar eu nu simt asta!

Călătoria mea ca părinte a început acum 12 ani și nu a fost una dintre cele mai ușoare sau mai comode, așa cum nu sunt nici unele dintre călătoriile pe care îmi doresc, poate, de ani de zile să le fac. Ca marea majoritate a copiilor din generația mea, am crescut într-o familie în care se punea preț pe imaginea pe care o afișăm, cum ne purtăm cu ceilalți, cât de educați suntem și ce rezultate avem.

Copii

Sinele rănit vs. sinele optimist

Părinții sunt, în mod normal, primele ființe cu care interacționăm la venirea noastră pe lume. Ei sunt cei care ne ghidează pașii și ne formează pentru viața de adult, de aceea este foarte important în dezvoltarea propriei personalități atât timpul petrecut împreună, cât și calitatea experiențelor pe care le trăim alături de ei.

Propria persoană

Importanţa timpului petrecut în singurătate - petrece timp cu cea mai importantă persoană din viaţa ta

Pentru multe persoane, a fi singur este considerat un aspect negativ. Societatea încurajează acest lucru, astfel a fi singur este asociat adesea cu izolarea şi marginalizarea, iar singurătatea este percepută ca pe un stigmat. Această percepţie a singurătăţii este considerată o consecinţă şi nu o alegere pe care cineva ar face-o în mod voit şi că este mai degrabă o postură în care eşti pus, cu care societatea nu empatizează. Mergând chiar mai departe, poate sugera că este ceva în neregulă cu acea