Blog

Cuplu și familie

Cele 5 frici din relația de cuplu

Frica este o emoție pe care o trăim adesea, în situații variate, dar de fiecare dată aceasta ne produce un disconfort pe care am dori să îl diminuam. Fie că avem temeri cu privire la capacitatea noastră de a realiza sarcinile școlare sau de serviciu, frici legate de starea noastră de sănatate, de integritatea noastră fizică sau avem temeri referitoare la relațiile cu cei din jur, ele vor fi un obstacol permanent în evoluția noastră. Poate unul dintre cele mai importante domenii din viața noastră

Propria persoană

Cauzele psihologice ale bolilor de inimă

În orice cultură inima este un aspect central, transformată nu de puține ori într-un simbol. De obicei aceasta este ilustrată sub forma stărilor de îndrăgostire, de furie, teamă etc. Psihologii și-au pus problema existenței unei corespondențe între trăirile exprimate în expresii ca: “am inima frântă”; „simt că mi-a sărit inima din piept”; „am furat inima cuiva” și funcționarea efectivă a inimii.

Propria persoană

Trăsături de caracter de natură agresivă

Nu de puține ori facem afirmații cu privire la o persoană în legătură cu comportamentul acesteia, spunând că este invidios pe celălalt sau gelos. Totuși apare o confuzie cu privire la acești termeni, uenori fiind folosiți ca sinonimi. În realitate, există diferențe între gelozie și invidie, deși ambele sunt trăsături negative.

Propria persoană

Consolidează-ți încrederea și învinge teama!

Folosește următoarele cinci proceduri în beneficiul tău! 1. Acțiunea vindecă teama. Izolează-ți teama și apoi întreprinde acțiuni constructive! Lipsa de acțiune - a nu face nimic în privința unei situații - intesifică teama și-ți distruge încrederea în sine.

Psihoterapie

Evoluția dependenței de alcool- Fazele alcoolismului

Consumul de alcool parcurge mai multe etape, până ce ajunge să fie considerat o dependență. Totul începe din curiozitate, în etapa consumului experimental, în care alcoolul este consumat la petreceri, ocazional etc. Intervine, apoi un consum regulat, în care individul consumă alcool de fiecare dată când are posibilitatea și nu refuză niciodată această substanță.

Copii

Educarea copiilor

În contextul în care se pune tot mai mult accent pe educarea corespunzătoare a copiilor, câteva aspecte ne sunt de folos în acest demers. Mai întâi, un un copil educat corespunzător înseamnă un părinte informat. Nu de puţine ori problemele copilului sau a copilului devenit adult sunt, de fapt, problemele familiei în care a crescut.

Copii

Cum să creștem un copil încrezător și responsabil

La fel ca și noi, adulții, copiii noștri au nevoile lor, care cer a fi satisfăcute și îndeplinite. Pentru a le putea cunoaște care le sunt nevoile, este necesar să-i cunoaștem mai întâi. Întâlnesc în practica din cabinet, foarte des, cazuri de părinți hiperprotectivi care nu le permit propriilor copii să se dezvolte și să crească liber, armonios și independent și astfel nu-i cunosc îndeajuns, de ce sunt capabili să facă și ce anume mai au de învățat.