Blog

Propria persoană

Limbajul trupului (partea I)

Comunicarea non-verbală este un proces complex, care include omul, mesajul, starea lui sufletească şi mişcările trupului. Scopul acestui articol este de a vă ajuta să pătrundeți în problematica comunicării între oameni şi în felul acesta să-i înţelegeți mai bine pe alţii şi pe dumneavoastră. Este mai uşoară convieţuirea cu evenimente al căror mod de funcţionare îl cunoaştem: lipsa înţelegerii și ignoranţa stârnesc teamă.

Cuplu și familie

Dragostea triangulată

”Nu am crezut niciodată că voi fi unul/una dintre oamenii aceia”. Auzim frecvent această expresie și probabil părerile și gândurile noastre pot fi împărțite. Important în aceste situații este să înțelegem motivul apariției unui triunghi în relația noastră. Apariția unei a treia persoane sau chiar a unui obiect/obicei este de cele mai multe ori un semnal de alarmă pentru cel care înșeală, în primul rând, dar nu putem uita dinamicile existente în respectivul cuplu.

Propria persoană

Meditația - o tehnică străveche pentru minte și corp

Dacă te simți atras de meditație, dar ai unele nelămuriri și întrebări în ceea ce privește ce este de fapt meditația, cum anume să meditezi, cât timp să acorzi meditației, pentru cine este indicată meditația sau cum te va ajuta în cazul în care te hotărăști să o practici, ai putea afla răspunsul în rândurile ce urmează.

Propria persoană

Cum să fii bine cu tine (partea I)

A te simţi bine cu tine înseamnă să te accepţi şi să te iubeşti aşa cum eşti, în interior şi în exterior. Desigur uneori acest lucru înseamnă să lucrezi cu tine şi să faci unele schimbări majore pentru a ajunge să te accepţi pe deplin. Dacă vrei să te simţi bine cu tine începe prin a identifica gândurile, emoţiile şi comportamentele care te blochează. După aceea te poţi adresa acestora şi poţi începe să lucrezi la a crea un stil de viaţă care te face să te simţi valoros, iubit şi împlinit. Iată

Copii

Tainele adolescenței

”Comparativ cu adulții, este foarte probabil ca dolescenții să renunțe la orice precauție atunci când sunt cu prietenii lor.” Este o afirmație care poate sperie orice părinte al unui adolescent, dar, pe de altă parte, este o realitate pe care este bine să o luăm în considerare. Adolescenții sunt imprevizibili, sunt dezinvolți, sunt creativi și vor să-și pună creativitatea în acțiune. Și de multe ori, nu pot fi opriți.

Copii

Copii sănătoși, adulți sănătoși

Creșterea copilului într-o familie armonioasă îi oferă multiple posibilități de dezvoltare. În primii ani de viață copilul descoperă, într-un mediu securizat, cum să participe la jocul social precum și consecințele pe care le atrag anumite comportamente ale sale. De asemenea, familiarizarea cu anumite comportamente precum: adoptarea unei atitudini adecvate în raport cu munca, toleranța la frustrare, se va produce în urma reacțiilor părinților la comportamentul lor.

Propria persoană

Opinia despre sine şi despre lume

Este fără îndoială faptul că fiecare om se comportă în viaţă de parcă ar avea o opinie precisă cu privire la puterea şi capacităţile de care dispune; cu alte cuvinte, el se comportă de parcă de la începutul acţiunii i-ar fi clar care sunt dificultăţile şi facilităţile cazului dat; pe scurt, comportamentul său îşi are originea în opinia sa. Lucrul acesta ne poate mira cu atât mai puţin cu cât noi nu suntem în stare să recepţionăm prin simţurile noastre reali

Cuplu și familie

Nu mă aproba, acceptă-mă!

Relațiile afective nu reprezintă obligații în sine, sunt opțiuni deschise și modificabile, iar ceea ce le face stabile este starea de bine datorată conjuncției dorinței, prieteniei și a grijii pentru celălalt, elemente care sunt esențiale.

Propria persoană

Cu un pas înaintea atacului de panică

Pot fi eu sau poți fi tu cel care trece prin experiența neplăcută a unui atac de panică. Potrivit estimărilor specialiștilor o persoană din trei se va confrunta de-a lungul vieții cu un atac de panică. De aceea ar putea fi de folos să cunoaștem cum se manifestă atacul de panică, cum anume ia naștere și mai ales cum am putea să ne ajutăm singuri pentru a-l preveni sau pentru a trece cu bine peste aceasta experiență.