Blog

Propria persoană

12 activităţi simple prin care îţi poţi construi stima de sine începând de azi

Stima de sine este un subiect foarte popular în zilele noastre, chiar şi referitor la copii, cărţile de parenting încurajând părinţii să înceapă construirea stimei de sine de la o vârstă fragedă. Nu e greu de înţeles de ce- oamenii cu stimă de sine ridicată având o sănătate mentala şi o viaţă mai fericită şi de succes. Când te confrunţi cu o stimă de sine scăzută, îmbunătăţirea acesteia poate fi o călătorie care cere timp şi dedicare, însă poţi începe schimbarea chiar acum ţinând cont de câteva

Copii

Creativitatea şi conformismul la copii

Fiecare copil este unic. El își manifestă unicitatea printr-un comportament creativ și inventiv. Când copiii realizează lucruri într-un mod neobișnuit, fac ceva ce n-a mai făcut nimeni sau descoperă mai multe soluţii la o problemă pentru care părinţii nu aveau decât un singur răspuns, atunci pot fi numiţi creativi.

Propria persoană

Beneficiile petrecerii timpului singuri

În această lume pro-socializare, suntem puternic influențați în favoarea de a fi cu oamenii sau cel puțin, de a interacționa în mod constant cu ceilalți, fie prin mijloace media, fie prin alte mijloace electronice. Întotdeauna mergem undeva, facem ceva sau cel puțin vorbim cu cineva despre a merge undeva sau de a face ceva.

Propria persoană

De ce unii oameni au parte de relaţii dificile?

Cercetările recente demnonstrează care este cauza pentru care unele persoane experimentează relaţii dificile. Când te gândeşti la persoanele din familia ta, din cercul de prieteni sau colegii de muncă, probabil că poţi identifica rapid care sunt cei care îţi sunt cei mai dragi şi de care te simţi apropiat.

Propria persoană

Despre personalităţile accentuate

Oamenii nu se deosebesc între ei numai prin trăsăturile accentuate ale firii lor, ci şi prin felul lor de a fi. Chiar dacă nu au nicio trăsătură care să îi deosebească de media generală, ei nu sunt totuşi la fel. Este vorba de acele particularităţi care transformă o fiinţă umană într-o individualitate.

Propria persoană

Ce este mobbing-ul?

Acest fenomen a fost descris de către Heintz Leymann care a plecat de la un alt fenomen cunoscut, şi anume cel de bullyng (acţiunile repetate şi negative desfăşurate de către o persoană împotriva unei alteia). Mobbing-ul este o formă de hărţuire psihologică în context organizaţional, la locul de muncă.

Copii

Cei 7 ani de acasă – Partea 1: Cum îmi încurajez copilul să socializeze?

Dezvoltarea socială constă în achiziționarea abilităților de relaționare cu adulți și copii, specifice vârstei. În relație cu adulții copiii învață să aibă încredere în cei din jur, să interacționeze cu ceilalți, să comunice și să caute ajutor sau sprijin. Prin interacțiuni cu alți copii, se exersează capacitatea de a menține relații de prietenie, de a cere și a oferi ajutor, de a aparține unui grup.