Blog

Copii

Copii sănătoși, adulți sănătoși

Creșterea copilului într-o familie armonioasă îi oferă multiple posibilități de dezvoltare. În primii ani de viață copilul descoperă, într-un mediu securizat, cum să participe la jocul social precum și consecințele pe care le atrag anumite comportamente ale sale. De asemenea, familiarizarea cu anumite comportamente precum: adoptarea unei atitudini adecvate în raport cu munca, toleranța la frustrare, se va produce în urma reacțiilor părinților la comportamentul lor.

Propria persoană

Opinia despre sine şi despre lume

Este fără îndoială faptul că fiecare om se comportă în viaţă de parcă ar avea o opinie precisă cu privire la puterea şi capacităţile de care dispune; cu alte cuvinte, el se comportă de parcă de la începutul acţiunii i-ar fi clar care sunt dificultăţile şi facilităţile cazului dat; pe scurt, comportamentul său îşi are originea în opinia sa. Lucrul acesta ne poate mira cu atât mai puţin cu cât noi nu suntem în stare să recepţionăm prin simţurile noastre reali

Cuplu și familie

Nu mă aproba, acceptă-mă!

Relațiile afective nu reprezintă obligații în sine, sunt opțiuni deschise și modificabile, iar ceea ce le face stabile este starea de bine datorată conjuncției dorinței, prieteniei și a grijii pentru celălalt, elemente care sunt esențiale.

Propria persoană

Cu un pas înaintea atacului de panică

Pot fi eu sau poți fi tu cel care trece prin experiența neplăcută a unui atac de panică. Potrivit estimărilor specialiștilor o persoană din trei se va confrunta de-a lungul vieții cu un atac de panică. De aceea ar putea fi de folos să cunoaștem cum se manifestă atacul de panică, cum anume ia naștere și mai ales cum am putea să ne ajutăm singuri pentru a-l preveni sau pentru a trece cu bine peste aceasta experiență.

Propria persoană

Creează-ţi ziua într-un mod benefic

Mergem la somn în fiecare noapte şi ne trezim dimineaţa cu noi oportunităţi pentru fiecare zi - şi cu libertatea de a le alege. Imediat ce ne trezim, putem alege cum să ne petrecem ziua, aceasta fiind exclusiv decizia noastră. În general modul în care ne începem ziua ne influenţează parcursul acesteia.

Propria persoană

Cum ne mințim singuri

Fiecare dintre noi negăm anumite fapte care s-ar putea petrece, mințindu-ne pe noi înșine prin această falsă credință a imposibilității petrecerii unui eveniment. Falsele credințe ne ajută uneori în satisfacerea unor nevoi personale, cum ar fi: creșterea stimei de sine, creșterea încrederii în abilitățile proprii etc.

Copii

Despre concentrare şi lipsa atenţiei la copii

Dacă e să facem referire la copii, vom observa că unii se pot concentra atât de mult asupra unei activităţi, încât par cu totul rupţi de ceea ce se petrece în jurul lor. Este posibil ca nici măcar să nu audă când le vorbiţi. Alţi copii sunt cu ușurinţă întrerupţi din activităţile lor, chiar și de cea mai neînsemnată intervenţie.

Propria persoană

Ce este recunoştinţa?

Fiecare limbă din lume are un mod de a spune "mulțumesc". Acest lucru se datorează faptului că recunoștința este o calitate inerentă fiecărei ființe umane și care este declanșată și exprimată spontan într-o varietate de contexte diferite. Gratitudinea traversează toate limitele - crez, vârstă, vocație, sex și națiune - și este subliniată de toate marile tradiții religioase.

Propria persoană

Din grijă pentru tine - 5 metode de relaxare atunci când stresul te copleșește

În tumultul vieții de zi cu zi, stresul este prezent la fiecare colț. Îndatoririle de familie, proiectele la locul de muncă, banii sau lipsa lor, rate, investiții, probleme de sănătate, griji de toate felurile ne bombardează zilnic. Organismul nostru slăbește treptat dacă este supus constant stresului, iar ca urmare productivitatea, capacitatea de concentrare și energia scad. Ce urmează? Mai mult stres. Deși unii specialiști consideră că stresul ajută la exersarea capacității de raționare și a r