Blog

Propria persoană

Empatia şi importanţa ei în relaţiile cu ceilalţi

Emoţiile oamenilor sunt rareori transpuse verbal. Pentru a le decodifica, indicatorii sunt cei nonverbali: tonul vocii, expresia facială, gesturile etc. Avantajele recunoaşterii emoţiilor, din teste făcute pentru peste 7000 de persoane în SUA şi în alte ţări, s-a constatat că sunt următoarele: interpretarea mai bună a indicilor nonverbali; o mai bună adaptare emoţională, a fi mai popular şi mai deschis şi a fi mai sensibil.

Copii

Lumea fictivă a copilului răsfăţat

Persoanele răsfăţate nu au o bună reputaţie, nu au avut niciodată. Părinţilor nu le place să fie învinuiţi că şi-au răsfăţat copiii. Orice persoană răsfăţată se împotriveşte să fie considerată ca atare. Suntem mereu în incertitudine cu privire la înţelesul termenului răsfăţare. Dar, ca prin intuiţie, fiecare o simte ca pe o povară şi ca pe un obstacol pentru o dezvoltare corectă.

Propria persoană

Efectele consumului de alcool

Alcoolul este substanța de abuz cu cel mai ridicat grad de acceptare în cultura noastră. De asemenea, alcoolul are si cea mai largă disponibilitate, fiind accesibil în orice moment și în orice loc. Conform statisticilor, 90% dintre oameni consumă alcool într-un moment al vieții, iar problemele legate de alcool apar la aproximativ 30% dintre consumatori (conform emedonline.ro)

Copii

Cum pot încuraja părinții sinceritatea?

Atunci când devenim părinți dorim să oferim copilului nostru tot ce este mai bun pentru a se dezvolta armonios. Indiferent dacă este vorba de alimentatie, de a merge la cele mai bune școli sau de a-i insufla cele mai nobile valori morale, nici un efort nu este prea mare.

Propria persoană

Cum învățăm mai multe: greșind sau având succes?

Auzim adesea că oamenii îşi doresc un feedback sincer pentru a şti ce au de îmbunătăţit şi că învaţă din greşeli. Această afirmaţie este doar parţial adevărată. Feedback-ul nu funcţionează întotdeauna. Feedback-ul poate fi util când persoanele respective caută să atingă un obiectiv, cu toate acestea, dacă oamenii nu îţi cer părerea sau ghidarea, aceste informaţii "folositoare" nu vor face altceva, decât să le scadă încrederea în ei. Cei mai mulţi oameni vor să evolueze. Vor să discute abordări d

Cuplu și familie

Abandonul în relații

Sentimentul abandonului apare atunci când ne îngrijorăm mult și des, că persoanele pe care le iubim vor muri sau ne vor părăsi, această trăire putându-se transforma chiar într-o convingere profundă. Abandonul sau gândul din mintea noastră care spune ”Te rog, nu mă părăsi sau nu pleca!”, poate fi identificat și atunci când ne agățăm de oameni, când simțim că nu mai avem o bază stabilă de sprijin.

Cuplu și familie

Ce se întâmplă după o despărțire?

Uneori viața nu este așa cum ți-o dorești și se întâmplă adesea să apară surprize neplăcute. Despărțirea de partener este una dintre acestea, urmată de cele mai multe ori de depresie. Unele persoane fac față mai bine acestei situații, în timp ce altele nu reușesc să treacă peste neplăcerea cauzată fără ajutor specializat.