Blog

Propria persoană

Au emoţiile negative un rol în starea de bine?

Studiile recente arată că experimentarea şi acceptarea furiei şi tristeţii ca parte importantă din viaţă este esenţial pentru sănătatea psihică. Suprimarea anumitor gânduri poate pune în umbră sau chiar diminua simţul general al bucuriei. “A cunoaşte complexitatea vieţii poate fi o experienţa fructificantă pentru starea generală de bine”, afirmă psihologul Jonathan M. Adler.

Propria persoană

Ce simți când ești gelos?

Puţine persoane îşi recunosc şi îşi afirmă gelozia. E un sentiment de care se ruşinează cel care-l simte, pentru că adesea aduce o întreagă producţie imaginară de violenţă şi distrugere, violenţă împotriva sa, a celuilalt sau a rivalului (o terţă persoană). Recunoaştem gelozia după efecte. Are o deosebită putere de eroziune. Ea uzează, aduce la saturaţie sentimentele cele mai vii, relaţiile cele mai frumoase.

Propria persoană

Expresia respectului de sine

Despre încrederea în sine s-a vorbit și încă se vorbește foarte mult. Totuși, referindu-ne la respectul de sine, există câteva moduri simple și evidente prin care acesta se manifestă.

Propria persoană

Limbajul trupului (II)

Modul în care ne exprimăm, postura, gesturile sunt elemente care ne dau de gol atunci când interacționăm cu ceilalți. Continuăm articolul despre limbajul trupului cu alte noi elemente.

Cuplu și familie

Cinci concesii pentru o relație de cuplu armonioasă

Reușita unei relații de cuplu de lungă durată constă în asumarea responsabilității din partea celor doi parteneri a cultivării și dezvoltării acesteia. Pasiunea și dragostea de la începutul relației se bazează pe speranța că cel de lângă noi ne va oferi ceea ce ne lipsește, că ne va ajuta să ne depășim temerile și limitele, că va fi lângă noi pentru toată viața. Pe măsură ce timpul trece și relația evoluează este nevoie de cunoașterea și acceptarea omului de lângă noi, pentru că dragostea nu ne

Copii

Întărirea pozitivă: schimbarea în bine a comportamentului copiilor

Scopul întăririi este de a ajuta în creşterea frecvenţei de apariţie a unui anumit comportament atunci când este oferit un anumit stimul. Când oamenii vorbesc de întărire cel mai adesea se gândesc la Pavlov. Pavlov şi Skinner au studiat comportamentul şi au obsevat ce anume stimulează apariţia unui anumit tip de comportament.

Propria persoană

Cu şi despre comunicare

Cine oare nu cunoaşte sentimentul difuz că nu comunică bine cu sine şi cu ceilalţi? Cine oare nu se loveşte zilnic de dificultatea de a se exprima şi de a se face înţeles?

Cuplu și familie

Și bărbații au nevoie de iubire...

Conform societății în care trăim și culturii în care am fost și suntem educați, bărbații nu au voie să plângă, să-și arate vulnerabilitatea, să fie sensibili sau emoționali. Bărbații trebuie să fie puternici și atât! Bărbatul trebuie să-și ascundă emoția, tristețea, dar mai ales durerea. Bărbații nu-și permit să simtă iubirea, să fie atinși de dragoste, că astfel devin niște ”fetițe”, care suferă din dragoste și nu este masculin deloc acest lucru!

Cuplu și familie

Cele trei libertăți ale iubirii

Orice experiență sau eveniment, printre care și dragostea, care ne împiedică să punem în practică libertatea personală, ne va afecta în mod semnificativ evoluția noastră. Fiecare dintre noi avem dreptul de a ne simți și manifesta liber în cadrul cuplului pe care îl constituim, de a respecta și a ni se respecta alegerile, gusturile, dorințele etc.