Blog

Propria persoană

Cu şi despre comunicare

Cine oare nu cunoaşte sentimentul difuz că nu comunică bine cu sine şi cu ceilalţi? Cine oare nu se loveşte zilnic de dificultatea de a se exprima şi de a se face înţeles?

Cuplu și familie

Și bărbații au nevoie de iubire...

Conform societății în care trăim și culturii în care am fost și suntem educați, bărbații nu au voie să plângă, să-și arate vulnerabilitatea, să fie sensibili sau emoționali. Bărbații trebuie să fie puternici și atât! Bărbatul trebuie să-și ascundă emoția, tristețea, dar mai ales durerea. Bărbații nu-și permit să simtă iubirea, să fie atinși de dragoste, că astfel devin niște ”fetițe”, care suferă din dragoste și nu este masculin deloc acest lucru!

Cuplu și familie

Cele trei libertăți ale iubirii

Orice experiență sau eveniment, printre care și dragostea, care ne împiedică să punem în practică libertatea personală, ne va afecta în mod semnificativ evoluția noastră. Fiecare dintre noi avem dreptul de a ne simți și manifesta liber în cadrul cuplului pe care îl constituim, de a respecta și a ni se respecta alegerile, gusturile, dorințele etc.

Copii

Fricile micii copilării

Majoritatea dintre noi atunci când devenim părinți dorim să ne protejăm copiii de toate relele din lume. Numai că oricât ne-am strădui nu putem să le oferim acestora o viață lipsită de frici sau alte sentimente neplăcute, pentru că orice dezvoltare sănătoasă a unui copil este un drum cu multe provocări și potențiale pericole.

Copii

Semnele subaprecierii valorii personale la copii

Desconsiderarea valorii personale nu apare dintr-odată. Este un proces lent, care începe atunci când copilul simte că persoanele importante din viaţa lui nu pun prea mult preţ pe el. În realitate, acestea pot să-l iubească și să ţină foarte mult la el, dar factorul cel mai important este modul lui de percepţie.

Propria persoană

Cum să fii bine cu tine (II)

Unele zile sunt mai bune decât altele. În acele zile care merg mai puţin bine, de obicei sfârşim prin a fi duri şi critici cu noi înşine. Îată câteva ponturi pentru a evita acest lucru.

Copii

Violența în școli - practică pentru a ”stâpâni” copiii

Am ales să scriu despre acest subiect, despre violența din școli, pentru că mă intrigă acest subiect, pentru că îl întâlnesc din ce în ce mai des în ultima perioadă și nu este normal, deoarece societatea a evoluat, noi am evoluat și cunoaștem astăzi alte metode, în afară de violență pentru a ne educa și crește copiii.

Propria persoană

Limbajul trupului (partea I)

Comunicarea non-verbală este un proces complex, care include omul, mesajul, starea lui sufletească şi mişcările trupului. Scopul acestui articol este de a vă ajuta să pătrundeți în problematica comunicării între oameni şi în felul acesta să-i înţelegeți mai bine pe alţii şi pe dumneavoastră. Este mai uşoară convieţuirea cu evenimente al căror mod de funcţionare îl cunoaştem: lipsa înţelegerii și ignoranţa stârnesc teamă.

Cuplu și familie

Dragostea triangulată

”Nu am crezut niciodată că voi fi unul/una dintre oamenii aceia”. Auzim frecvent această expresie și probabil părerile și gândurile noastre pot fi împărțite. Important în aceste situații este să înțelegem motivul apariției unui triunghi în relația noastră. Apariția unei a treia persoane sau chiar a unui obiect/obicei este de cele mai multe ori un semnal de alarmă pentru cel care înșeală, în primul rând, dar nu putem uita dinamicile existente în respectivul cuplu.