Blog

Propria persoană

Putem trăi mai bine?

Obiectivul pe care fiecare om ar fi bine sa se straduiasca sa-I atinga e, fara indoiala, acela de a trai cat mai bine. Ce se intampla cu individul care le permite bolilor fizice si conflictelor psihice sa-i ameninte existenta, fara ca el sa miste un deget pentru a se apara? Evident, va imbatrani prematur si se va plange continuu de ocaziile pe care le-a pierdut sau irosit. Toata fiinta sa exprima doar amaraciune si regrete.

Psihoterapie

Client și terapeut în drumul spre schimbare

De cele mai multe ori persoanele care vin la psihoterapie, aleg această cale pentru că au încercat deja să treacă peste situația dificilă din viața lor, dar nu au găsit o rezolvare. Nu are importanță dacă persoana respectivă a venit din proprie inițiativă sau la insistențele familiei, așteptările tuturor de la terapie sau terapeut sunt de a rezolva problema cât mai repede.

Propria persoană

Au emoţiile negative un rol în starea de bine?

Studiile recente arată că experimentarea şi acceptarea furiei şi tristeţii ca parte importantă din viaţă este esenţial pentru sănătatea psihică. Suprimarea anumitor gânduri poate pune în umbră sau chiar diminua simţul general al bucuriei. “A cunoaşte complexitatea vieţii poate fi o experienţa fructificantă pentru starea generală de bine”, afirmă psihologul Jonathan M. Adler.

Propria persoană

Ce simți când ești gelos?

Puţine persoane îşi recunosc şi îşi afirmă gelozia. E un sentiment de care se ruşinează cel care-l simte, pentru că adesea aduce o întreagă producţie imaginară de violenţă şi distrugere, violenţă împotriva sa, a celuilalt sau a rivalului (o terţă persoană). Recunoaştem gelozia după efecte. Are o deosebită putere de eroziune. Ea uzează, aduce la saturaţie sentimentele cele mai vii, relaţiile cele mai frumoase.

Propria persoană

Expresia respectului de sine

Despre încrederea în sine s-a vorbit și încă se vorbește foarte mult. Totuși, referindu-ne la respectul de sine, există câteva moduri simple și evidente prin care acesta se manifestă.

Propria persoană

Limbajul trupului (II)

Modul în care ne exprimăm, postura, gesturile sunt elemente care ne dau de gol atunci când interacționăm cu ceilalți. Continuăm articolul despre limbajul trupului cu alte noi elemente.