Blog

Cuplu și familie

Gelozia-sentimentul de nesiguranță din cuplu

Persoana care suferă de gelozie este invadată de sentimente precum teama de abandon, anxietate, instinctul de apărare, vulnerabilitate sau tristețe. Gelozia nu se rezumă doar la relațiile de cuplu, ci poate apărea în toate celelalte relații importante din viața unui om, ca cele familiale sau de prietenie.

Cuplu și familie

Relația mamă-fiică

Cu cât fiica se identifică mai mult cu mama sa, cu atât ea va prelua de la aceasta sentimente inconștiente de respingere și ură față de tatăl său. Simbioza profundă a fiicei cu mama va determina în ea un exces de feminitate cu consecințe negative în relațiile sale de cuplu și nu numai.

Cuplu și familie

Diferențele dintre bărbați și femei

Femeile au tendința de a fi mai profund interesate de sentimentele umane, de interacțiunea dintre oameni, de cunoașterea socială. În schimb, bărbații sunt axați pe lucrurile practice, concrete, care au o logică solidă și un scop bine definit.

Propria persoană

Relația tată-fiică

Relația fiecărei femei cu tatăl este foarte importantă în viața acesteia, prin prisma amprentei pe care o pune asupra formării identității sale psihosexuale, adică asupra felului ei de a fi și de a se manifesta ca femeie.

Propria persoană

Iertarea este cheia fericirii

Spre deosebire de mintea care iartă, mintea incapabilă de iertare este confuză, speriată și plină de teamă. Ea este foarte sigură de interpretările sale legate de ceilalți oameni, justificându-și astfel propria mânie și corectitudinea judecății sale critice, care îi condamnă pe ceilalți. Mintea incapabilă de iertare confundă cu rigiditate trecutul cu viitorul și opune rezistență oricărei schimbări. De fapt, ea nu își dorește ca viitorul să fie diferit de trecut.

Psihoterapie

În căutarea fericirii

Lasă fericirea să plece. Dar dacă vine și-ți bate la ușă, dă-i drumul. Sau poți să lași ușa deschisă și să aștepți. Atunci fericirea poate veni și pleca după cum poftește și se va simți ca acasă la tine.