Blog

Propria persoană

Relația tată-fiică

Relația fiecărei femei cu tatăl este foarte importantă în viața acesteia, prin prisma amprentei pe care o pune asupra formării identității sale psihosexuale, adică asupra felului ei de a fi și de a se manifesta ca femeie.

Propria persoană

Iertarea este cheia fericirii

Spre deosebire de mintea care iartă, mintea incapabilă de iertare este confuză, speriată și plină de teamă. Ea este foarte sigură de interpretările sale legate de ceilalți oameni, justificându-și astfel propria mânie și corectitudinea judecății sale critice, care îi condamnă pe ceilalți. Mintea incapabilă de iertare confundă cu rigiditate trecutul cu viitorul și opune rezistență oricărei schimbări. De fapt, ea nu își dorește ca viitorul să fie diferit de trecut.

Psihoterapie

În căutarea fericirii

Lasă fericirea să plece. Dar dacă vine și-ți bate la ușă, dă-i drumul. Sau poți să lași ușa deschisă și să aștepți. Atunci fericirea poate veni și pleca după cum poftește și se va simți ca acasă la tine.

Propria persoană

Tu eşti propriul tău Salvator

Un zâmbet ironic ţi se aşterne pe faţă când realizezi absurditatea luptei împotriva vieţii. Totul pare o glumă cosmică. Tot ce ai căutat vreodată se află deja în interiorul tău, dar nu ţi-ai dat seama de acest lucru decât în momentul în care ai încetat să te mai zbaţi, să te mai lupţi, în care te-ai relaxat şi ai căpătat încredere.