Blog

Cuplu și familie

Jocurile de putere în cuplu

Una dintre trăsăturile cele mai semnificative ale relațiilor excesiv de dependente și nesănătoase este folosirea jocurilor puterii pentru a obține așa-zisul avantaj asupra partenerului. Jocurile puterii sunt comportamente manipulative care mențin o poziție de inegalitate în cadrul unei relații.

Propria persoană

4 pași spre succesul personal

Succesul personal este să obții ceea ce dorești și să continui să dorești ceea ce ai. Diferența cea mare între cei ce reușesc în viață și cei ce dau greș este priceperea de a se ridica din nou.

Copii

De ce mint copiii noștri?

Cele mai dese minciuni le spun copiii care provin din familii în care părinții mint, de asemenea sau cele în care aprobă încălcarea regulilor.

Copii

Dezvoltarea creierului copilului în primii trei ani de viaţă

Modul în care petrecem timpul alături de copiii noştri poate să le schimbe viitorul. Atunci când alegem interacţiuni pline de afecţiune, activităţi stimulative, contexte de conectare ne asumăm responsabilitatea de a pune bazele dezvoltării fizice, intelectuale şi emoţionale.

Cuplu și familie

11 Secrete ale fericirii în cuplu- partea 2

Relațiile stabile se modifică mereu! Schimbarea este firească și pozitivă. Chiar dacă putem avea impresia că o relație de cuplu stabilă și funcțională este și va rămâne într-un fel anume pentru totdeauna, realitatea va infirma această ipoteză.

Cuplu și familie

Cum puteți să preveniți mânia indirectă în familie

Admonestarea mânioasă a unui copil că nu înțelege, nu face altceva decât să-i amplifice sentimentul de neajutorare, ceea ce mai departe, întreține ciclul mâniei în sufletul copilului. Stați de vorbă calm, fără să-l dojeniți. Și arătați-i că împărtășiți speranțele, valorile și bunele deprinderi pe care încercați să-l faceți să le învețe.

IUBIREA- cea mai puternică forță din Univers

Dacă verși cafeaua pe tine însuți, iubește-te. Dacă șeful tău țipă la tine, iubește-te. Dacă primești o scrisoare de la un creditor, iubește-te. Dacă nu mai ai niciun ban în buzunar, iubește-te. Dacă îți pierzi portofelul, iubește-te. Chiar dacă partenerul tău fuge de acasă cu altcineva, tu iubește-te pe tine însuți.