Blog

Propria persoană

TRUPUL ȘI MORALA

Trupul este sursa tuturor informațiilor esențiale pentru viață, care deschid calea spre mai multă autonomie și conștiință de sine. Abia când ne admitem emoțiile atât de mult timp închise în acesta și putem să le simțim, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de trecutul nostru. Adevăratele sentimente nu se obțin cu forța.

Copii

Depresia la copii și adolescenți

Anii copilăriei și ai adolescenței pot fi dificili pentru acești copii și membrii familiei din care fac parte, atunci când boala nu este tratată. Netratată, depresia severă poate să dureze un an sau chiar mai mult.

Copii

Copilul cu tulburări de vorbire

Diferențele de vorbire se nasc din faptul că logopatul este marcat de greutatea de a vorbi, care se reflectă în comportament prin irascibilitate, nervozitate, tulburări de somn etc. La alți copii se manifestă prin plâns, renunțare la a mai vorbi, vorbire în cuvinte monosilabice.

Propria persoană

Ce este iubirea?

Iubirea înseamnă să îi accepți pe oameni așa cum sunt. Iubirea înseamnă să îi accepți pe oameni tocmai pentru că sunt așa cum sunt. Iubirea nu poate fi înțeleasă decât de cei care iubesc. Iubirea înseamnă să ai încredere.

Propria persoană

Cancerul- boala emoțiilor refulate

Această neputință provine din faptul că am impresia de a nu avea nicio putere asupra vieții mele. Las această putere în grija unei autorități mai mari decât mine, din exteriorul meu. Nu mai sunt în contact cu corpul meu și cu emoțiile mele. Sunt pierdut deoarece nu mă definesc decât prin intermediul celorlalți. Nu mai am nicio identitate.

Cuplu și familie

Jocurile de putere în cuplu

Una dintre trăsăturile cele mai semnificative ale relațiilor excesiv de dependente și nesănătoase este folosirea jocurilor puterii pentru a obține așa-zisul avantaj asupra partenerului. Jocurile puterii sunt comportamente manipulative care mențin o poziție de inegalitate în cadrul unei relații.

Propria persoană

4 pași spre succesul personal

Succesul personal este să obții ceea ce dorești și să continui să dorești ceea ce ai. Diferența cea mare între cei ce reușesc în viață și cei ce dau greș este priceperea de a se ridica din nou.