Blog

Cuplu și familie

Simbioza dintre mamă și copil

Copilul crește în corpul mamei, ca organism separat, o perioadă relativ lungă – din perspectiva relațiilor biologice. Corpul acesteia îi pune la dispoziție fetusului, respectiv embrionului, pentru circa nouă luni, toate cele necesare vieții, în special contact, hrană, mișcare, căldură și protecție. Pentru ca organismul femeii să nu identifice fetusul cu un parazit, trebuie să îl accepte ca pe ceva propriu.

Propria persoană

TRUPUL ȘI MORALA

Trupul este sursa tuturor informațiilor esențiale pentru viață, care deschid calea spre mai multă autonomie și conștiință de sine. Abia când ne admitem emoțiile atât de mult timp închise în acesta și putem să le simțim, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de trecutul nostru. Adevăratele sentimente nu se obțin cu forța.

Copii

Depresia la copii și adolescenți

Anii copilăriei și ai adolescenței pot fi dificili pentru acești copii și membrii familiei din care fac parte, atunci când boala nu este tratată. Netratată, depresia severă poate să dureze un an sau chiar mai mult.

Copii

Copilul cu tulburări de vorbire

Diferențele de vorbire se nasc din faptul că logopatul este marcat de greutatea de a vorbi, care se reflectă în comportament prin irascibilitate, nervozitate, tulburări de somn etc. La alți copii se manifestă prin plâns, renunțare la a mai vorbi, vorbire în cuvinte monosilabice.

Propria persoană

Ce este iubirea?

Iubirea înseamnă să îi accepți pe oameni așa cum sunt. Iubirea înseamnă să îi accepți pe oameni tocmai pentru că sunt așa cum sunt. Iubirea nu poate fi înțeleasă decât de cei care iubesc. Iubirea înseamnă să ai încredere.