Blog

Propria persoană

Introspecţie la început de an

La sfârşitul fiecărui an şi începutul anului nou, fiecare îşi analizează şi evaluează parcursul. În ideea de a îţi crea un 2018 aşa cum îţi doreşti, răspunde-ţi la următoarele întrebări:

Propria persoană

Mituri despre fumat ce mențin dependența

Drumul de la a fi fumător la a fi nefumător poate fi presărat cu obstacole, cu suișuri și coborâșuri sau chiar cu renunțări. Cea mai mare parte a celor care hotărăsc să se lase de fumat încep prin a reduce numărul de țigări sau folosesc înlocuitori (plasturi, țigară electronică), gândindu-se doar la aspectul fizic al dependenței de nicotină și neglijând factorul psihologic.

Propria persoană

Comportamente patologice în relația cu banii

Atunci când vorbim despre bani și importanța lor în viața noastră, nu avem cum să nu fi trecut sau măcar să nu știm pe cineva care suferă după bani. Mai exact facem referire la comportamentele patologice, cum ar fi dependent de cumpărături, dependent de jocuri de noroc sau de ”anorexia financiară”.

Cuplu și familie

8 reguli de ceartă într-un cuplu

Certurile au reguli și ritualuri. O ceartă este nevoie să se desfășoare în siguranță. Certurile lasă în urmă nemulțumiri și nevoi care pot fi soluționate. Afli, prin intermediul lor, lucruri de care nu erai conștient înainte. Poți face și schimbări. Chiar și în familiile violente și aparent haotice, certurile au regulile lor.

Propria persoană

Putem trăi mai bine?

Obiectivul pe care fiecare om ar fi bine sa se straduiasca sa-I atinga e, fara indoiala, acela de a trai cat mai bine. Ce se intampla cu individul care le permite bolilor fizice si conflictelor psihice sa-i ameninte existenta, fara ca el sa miste un deget pentru a se apara? Evident, va imbatrani prematur si se va plange continuu de ocaziile pe care le-a pierdut sau irosit. Toata fiinta sa exprima doar amaraciune si regrete.

Psihoterapie

Client și terapeut în drumul spre schimbare

De cele mai multe ori persoanele care vin la psihoterapie, aleg această cale pentru că au încercat deja să treacă peste situația dificilă din viața lor, dar nu au găsit o rezolvare. Nu are importanță dacă persoana respectivă a venit din proprie inițiativă sau la insistențele familiei, așteptările tuturor de la terapie sau terapeut sunt de a rezolva problema cât mai repede.