Blog

Propria persoană

Cum să îndepărtăm gândurile negative?

Ei bine, este bine să ştiţi că, nicio forţă negativă nu poate pătrunde undeva dacă nu i se permite. Anumite persoane ne sunt ostile şi dorim ca ele să-şi schimbe atitudinea faţă de noi? Pentru ca alţii să-şi schimbe comportamentul, nu este nevoie să-i combatem.

Propria persoană

Resentimentele

Toţi cei care au trăit aceste sentimente ştiu ce cumplit e să fii prins într-un uragan, într-un tsunami sau, mai bine zis, în valurile resentimentului. Un soi de voinţă încrâncenată ne stăpâneşte, ne împinge să refuzăm, să respingem, să spargem sau să distrugem la foc mic o relaţie la care totuşi ţinem, care este importantă şi uneori vitală pentru noi.

Propria persoană

Șapte motive pentru a fi mândru(ă) că eşti introvertit(ă)

Potrivit lui Carl Jung, toată lumea are o parte introvertită și o parte extravertită, cu una mai dominantă decât cealaltă. Cei mai extravertiți tind să fie energizați de stimularea socială. Ei apreciază lumea exterioară și aprobarea socială și sunt mai apți de a se conforma societății. Cei mai apropiați de partea introvertită sunt, de obicei, deranjaţi de prea multă stimulare socială, deci necesită o anumită cantitate de timp în care să fie singuri pentru reîncărcare. Se concentrează pur și simp

Propria persoană

Fața nevăzută a furiei

Ceea ce simțim ne ajută să ne adaptăm la lumea înconjurătoare. Ne ajută să ne ferim de pericole sau ne luptăm cu ele, atunci când vorbim de frică; ne ajută să trecem peste o pierdere, atunci când vorbim de tristețe; ne ajută să ne dăm seama că ne-a fost încălcat un drept sau o nevoie nu a fost satisfăcută, atunci când vorbim de furie.

Propria persoană

Introspecţie la început de an

La sfârşitul fiecărui an şi începutul anului nou, fiecare îşi analizează şi evaluează parcursul. În ideea de a îţi crea un 2018 aşa cum îţi doreşti, răspunde-ţi la următoarele întrebări:

Propria persoană

Mituri despre fumat ce mențin dependența

Drumul de la a fi fumător la a fi nefumător poate fi presărat cu obstacole, cu suișuri și coborâșuri sau chiar cu renunțări. Cea mai mare parte a celor care hotărăsc să se lase de fumat încep prin a reduce numărul de țigări sau folosesc înlocuitori (plasturi, țigară electronică), gândindu-se doar la aspectul fizic al dependenței de nicotină și neglijând factorul psihologic.

Propria persoană

Comportamente patologice în relația cu banii

Atunci când vorbim despre bani și importanța lor în viața noastră, nu avem cum să nu fi trecut sau măcar să nu știm pe cineva care suferă după bani. Mai exact facem referire la comportamentele patologice, cum ar fi dependent de cumpărături, dependent de jocuri de noroc sau de ”anorexia financiară”.

Propria persoană

Putem trăi mai bine?

Obiectivul pe care fiecare om ar fi bine sa se straduiasca sa-I atinga e, fara indoiala, acela de a trai cat mai bine. Ce se intampla cu individul care le permite bolilor fizice si conflictelor psihice sa-i ameninte existenta, fara ca el sa miste un deget pentru a se apara? Evident, va imbatrani prematur si se va plange continuu de ocaziile pe care le-a pierdut sau irosit. Toata fiinta sa exprima doar amaraciune si regrete.