Blog

Propria persoană

Din grijă pentru tine - 5 metode de relaxare atunci când stresul te copleșește

În tumultul vieții de zi cu zi, stresul este prezent la fiecare colț. Îndatoririle de familie, proiectele la locul de muncă, banii sau lipsa lor, rate, investiții, probleme de sănătate, griji de toate felurile ne bombardează zilnic. Organismul nostru slăbește treptat dacă este supus constant stresului, iar ca urmare productivitatea, capacitatea de concentrare și energia scad. Ce urmează? Mai mult stres. Deși unii specialiști consideră că stresul ajută la exersarea capacității de raționare și a r

Propria persoană

Importanţa timpului petrecut în singurătate - petrece timp cu cea mai importantă persoană din viaţa ta

Pentru multe persoane, a fi singur este considerat un aspect negativ. Societatea încurajează acest lucru, astfel a fi singur este asociat adesea cu izolarea şi marginalizarea, iar singurătatea este percepută ca pe un stigmat. Această percepţie a singurătăţii este considerată o consecinţă şi nu o alegere pe care cineva ar face-o în mod voit şi că este mai degrabă o postură în care eşti pus, cu care societatea nu empatizează. Mergând chiar mai departe, poate sugera că este ceva în neregulă cu acea

Propria persoană

Cauzele psihologice ale bolilor de inimă

În orice cultură inima este un aspect central, transformată nu de puține ori într-un simbol. De obicei aceasta este ilustrată sub forma stărilor de îndrăgostire, de furie, teamă etc. Psihologii și-au pus problema existenței unei corespondențe între trăirile exprimate în expresii ca: “am inima frântă”; „simt că mi-a sărit inima din piept”; „am furat inima cuiva” și funcționarea efectivă a inimii.

Propria persoană

Trăsături de caracter de natură agresivă

Nu de puține ori facem afirmații cu privire la o persoană în legătură cu comportamentul acesteia, spunând că este invidios pe celălalt sau gelos. Totuși apare o confuzie cu privire la acești termeni, uenori fiind folosiți ca sinonimi. În realitate, există diferențe între gelozie și invidie, deși ambele sunt trăsături negative.

Propria persoană

Consolidează-ți încrederea și învinge teama!

Folosește următoarele cinci proceduri în beneficiul tău! 1. Acțiunea vindecă teama. Izolează-ți teama și apoi întreprinde acțiuni constructive! Lipsa de acțiune - a nu face nimic în privința unei situații - intesifică teama și-ți distruge încrederea în sine.

Propria persoană

Empatia şi importanţa ei în relaţiile cu ceilalţi

Emoţiile oamenilor sunt rareori transpuse verbal. Pentru a le decodifica, indicatorii sunt cei nonverbali: tonul vocii, expresia facială, gesturile etc. Avantajele recunoaşterii emoţiilor, din teste făcute pentru peste 7000 de persoane în SUA şi în alte ţări, s-a constatat că sunt următoarele: interpretarea mai bună a indicilor nonverbali; o mai bună adaptare emoţională, a fi mai popular şi mai deschis şi a fi mai sensibil.

Propria persoană

Efectele consumului de alcool

Alcoolul este substanța de abuz cu cel mai ridicat grad de acceptare în cultura noastră. De asemenea, alcoolul are si cea mai largă disponibilitate, fiind accesibil în orice moment și în orice loc. Conform statisticilor, 90% dintre oameni consumă alcool într-un moment al vieții, iar problemele legate de alcool apar la aproximativ 30% dintre consumatori (conform emedonline.ro)

Propria persoană

Cum învățăm mai multe: greșind sau având succes?

Auzim adesea că oamenii îşi doresc un feedback sincer pentru a şti ce au de îmbunătăţit şi că învaţă din greşeli. Această afirmaţie este doar parţial adevărată. Feedback-ul nu funcţionează întotdeauna. Feedback-ul poate fi util când persoanele respective caută să atingă un obiectiv, cu toate acestea, dacă oamenii nu îţi cer părerea sau ghidarea, aceste informaţii "folositoare" nu vor face altceva, decât să le scadă încrederea în ei. Cei mai mulţi oameni vor să evolueze. Vor să discute abordări d