Blog

Cuplu și familie

Negociere vs. compromis în relaţii

Multe conflicte pot fi evitate prin negociere. Şi prin acest proces ne referim la argumentele pro şi contra pentru fiecare aspect, atunci când este vorba de o divergenţă între persoane. Negocierea poate suna ciudat când este vorba de relaţiile de cuplu, dar de fapt se potriveşte foarte bine. De fapt, cuplurile fericite negociază foarte mult, şi dacă acest proces are loc corect, este foarte eficient pentru ambii parteneri, rezolvând problemele şi nevoile celuilalt.

Cuplu și familie

8 reguli de ceartă într-un cuplu

Certurile au reguli și ritualuri. O ceartă este nevoie să se desfășoare în siguranță. Certurile lasă în urmă nemulțumiri și nevoi care pot fi soluționate. Afli, prin intermediul lor, lucruri de care nu erai conștient înainte. Poți face și schimbări. Chiar și în familiile violente și aparent haotice, certurile au regulile lor.

Cuplu și familie

Cinci concesii pentru o relație de cuplu armonioasă

Reușita unei relații de cuplu de lungă durată constă în asumarea responsabilității din partea celor doi parteneri a cultivării și dezvoltării acesteia. Pasiunea și dragostea de la începutul relației se bazează pe speranța că cel de lângă noi ne va oferi ceea ce ne lipsește, că ne va ajuta să ne depășim temerile și limitele, că va fi lângă noi pentru toată viața. Pe măsură ce timpul trece și relația evoluează este nevoie de cunoașterea și acceptarea omului de lângă noi, pentru că dragostea nu ne

Cuplu și familie

Și bărbații au nevoie de iubire...

Conform societății în care trăim și culturii în care am fost și suntem educați, bărbații nu au voie să plângă, să-și arate vulnerabilitatea, să fie sensibili sau emoționali. Bărbații trebuie să fie puternici și atât! Bărbatul trebuie să-și ascundă emoția, tristețea, dar mai ales durerea. Bărbații nu-și permit să simtă iubirea, să fie atinși de dragoste, că astfel devin niște ”fetițe”, care suferă din dragoste și nu este masculin deloc acest lucru!

Cuplu și familie

Cele trei libertăți ale iubirii

Orice experiență sau eveniment, printre care și dragostea, care ne împiedică să punem în practică libertatea personală, ne va afecta în mod semnificativ evoluția noastră. Fiecare dintre noi avem dreptul de a ne simți și manifesta liber în cadrul cuplului pe care îl constituim, de a respecta și a ni se respecta alegerile, gusturile, dorințele etc.

Cuplu și familie

Dragostea triangulată

”Nu am crezut niciodată că voi fi unul/una dintre oamenii aceia”. Auzim frecvent această expresie și probabil părerile și gândurile noastre pot fi împărțite. Important în aceste situații este să înțelegem motivul apariției unui triunghi în relația noastră. Apariția unei a treia persoane sau chiar a unui obiect/obicei este de cele mai multe ori un semnal de alarmă pentru cel care înșeală, în primul rând, dar nu putem uita dinamicile existente în respectivul cuplu.

Cuplu și familie

Nu mă aproba, acceptă-mă!

Relațiile afective nu reprezintă obligații în sine, sunt opțiuni deschise și modificabile, iar ceea ce le face stabile este starea de bine datorată conjuncției dorinței, prieteniei și a grijii pentru celălalt, elemente care sunt esențiale.

Cuplu și familie

Cele 5 frici din relația de cuplu

Frica este o emoție pe care o trăim adesea, în situații variate, dar de fiecare dată aceasta ne produce un disconfort pe care am dori să îl diminuam. Fie că avem temeri cu privire la capacitatea noastră de a realiza sarcinile școlare sau de serviciu, frici legate de starea noastră de sănatate, de integritatea noastră fizică sau avem temeri referitoare la relațiile cu cei din jur, ele vor fi un obstacol permanent în evoluția noastră. Poate unul dintre cele mai importante domenii din viața noastră

Cuplu și familie

Abandonul în relații

Sentimentul abandonului apare atunci când ne îngrijorăm mult și des, că persoanele pe care le iubim vor muri sau ne vor părăsi, această trăire putându-se transforma chiar într-o convingere profundă. Abandonul sau gândul din mintea noastră care spune ”Te rog, nu mă părăsi sau nu pleca!”, poate fi identificat și atunci când ne agățăm de oameni, când simțim că nu mai avem o bază stabilă de sprijin.