Blog

Copii

Iubire sau rivalitate în relațiile fraterne?

Să ai un frate sau o soră înseamnă să ai pe altcineva cu care te poți identifica, în timp ce copilul singur nu are în jurul său decât adulți. Fratele mai mare sau sora mai mare reprezintă, uneori, un ”mic părinte” pentru cei mai mici, iar idealizarea în această perioadă poate fi la apogeu.

Copii

Întărirea pozitivă: schimbarea în bine a comportamentului copiilor

Scopul întăririi este de a ajuta în creşterea frecvenţei de apariţie a unui anumit comportament atunci când este oferit un anumit stimul. Când oamenii vorbesc de întărire cel mai adesea se gândesc la Pavlov. Pavlov şi Skinner au studiat comportamentul şi au obsevat ce anume stimulează apariţia unui anumit tip de comportament.

Copii

Fricile micii copilării

Majoritatea dintre noi atunci când devenim părinți dorim să ne protejăm copiii de toate relele din lume. Numai că oricât ne-am strădui nu putem să le oferim acestora o viață lipsită de frici sau alte sentimente neplăcute, pentru că orice dezvoltare sănătoasă a unui copil este un drum cu multe provocări și potențiale pericole.

Copii

Semnele subaprecierii valorii personale la copii

Desconsiderarea valorii personale nu apare dintr-odată. Este un proces lent, care începe atunci când copilul simte că persoanele importante din viaţa lui nu pun prea mult preţ pe el. În realitate, acestea pot să-l iubească și să ţină foarte mult la el, dar factorul cel mai important este modul lui de percepţie.

Copii

Violența în școli - practică pentru a ”stâpâni” copiii

Am ales să scriu despre acest subiect, despre violența din școli, pentru că mă intrigă acest subiect, pentru că îl întâlnesc din ce în ce mai des în ultima perioadă și nu este normal, deoarece societatea a evoluat, noi am evoluat și cunoaștem astăzi alte metode, în afară de violență pentru a ne educa și crește copiii.

Copii

Tainele adolescenței

”Comparativ cu adulții, este foarte probabil ca dolescenții să renunțe la orice precauție atunci când sunt cu prietenii lor.” Este o afirmație care poate sperie orice părinte al unui adolescent, dar, pe de altă parte, este o realitate pe care este bine să o luăm în considerare. Adolescenții sunt imprevizibili, sunt dezinvolți, sunt creativi și vor să-și pună creativitatea în acțiune. Și de multe ori, nu pot fi opriți.

Copii

Copii sănătoși, adulți sănătoși

Creșterea copilului într-o familie armonioasă îi oferă multiple posibilități de dezvoltare. În primii ani de viață copilul descoperă, într-un mediu securizat, cum să participe la jocul social precum și consecințele pe care le atrag anumite comportamente ale sale. De asemenea, familiarizarea cu anumite comportamente precum: adoptarea unei atitudini adecvate în raport cu munca, toleranța la frustrare, se va produce în urma reacțiilor părinților la comportamentul lor.

Copii

Despre concentrare şi lipsa atenţiei la copii

Dacă e să facem referire la copii, vom observa că unii se pot concentra atât de mult asupra unei activităţi, încât par cu totul rupţi de ceea ce se petrece în jurul lor. Este posibil ca nici măcar să nu audă când le vorbiţi. Alţi copii sunt cu ușurinţă întrerupţi din activităţile lor, chiar și de cea mai neînsemnată intervenţie.

Copii

Mama îmi spune că mă iubește, dar eu nu simt asta!

Călătoria mea ca părinte a început acum 12 ani și nu a fost una dintre cele mai ușoare sau mai comode, așa cum nu sunt nici unele dintre călătoriile pe care îmi doresc, poate, de ani de zile să le fac. Ca marea majoritate a copiilor din generația mea, am crescut într-o familie în care se punea preț pe imaginea pe care o afișăm, cum ne purtăm cu ceilalți, cât de educați suntem și ce rezultate avem.