Blog

Psihoterapie

Client și terapeut în drumul spre schimbare

De cele mai multe ori persoanele care vin la psihoterapie, aleg această cale pentru că au încercat deja să treacă peste situația dificilă din viața lor, dar nu au găsit o rezolvare. Nu are importanță dacă persoana respectivă a venit din proprie inițiativă sau la insistențele familiei, așteptările tuturor de la terapie sau terapeut sunt de a rezolva problema cât mai repede.

Psihoterapie

Evoluția dependenței de alcool- Fazele alcoolismului

Consumul de alcool parcurge mai multe etape, până ce ajunge să fie considerat o dependență. Totul începe din curiozitate, în etapa consumului experimental, în care alcoolul este consumat la petreceri, ocazional etc. Intervine, apoi un consum regulat, în care individul consumă alcool de fiecare dată când are posibilitatea și nu refuză niciodată această substanță.

Psihoterapie

10 mituri şi adevăruri despre hipnoză

Hipnoza este probabil una din cele mai controversate metode de psihoterapie. Miturile şi prejudecăţile referitoare la hipnoterapie provin din cunoştinţele oamenilor despre hipnotismul de scenă, care are loc la spectacole sau circ. Adevărul este că genul acela de hipnotism este de fapt un joc de scenă teatral şi nu are absolut nici o legătură cu hipnoza clinică.

Psihoterapie

Maladia Alzheimer

Expresia etiopatologică a maladiei Alzemeir se caracterizează printr-o creştere marcantă a modificărilor legate de varstă comparativ cu ceea ce constată in creierul indivizilor normali de aceeasi varstă. Această boală nu cosntituie o accelerare a procesului de imbătranire ci reprezintă o entitate patologică specifică. Totuşi nu poate fi exclusă posibilitatea ca imbătranirea normală si această maladie degenerativă a sistemului nervos să aibă la bază un numitor comun.

Psihoterapie

Tulburarea de identitate disociativă

Tulburarea de personalitate multiplă, sau tulburarea de identitate disociativă, reprezintă existența la un individ de două sau mai multe identități sau personalitati distincte, fiecare cu propriul său model de a interpreta și de a interacționa cu mediul înconjurător. Cel puțin două dintre aceste personalități se consideră că preiau de obicei controlul comportamentului persoanei și există de asemenea anumite pierderi de memorie care reprezintă mai mult decît uitarea obișnuită. Aceste simptome tre

Psihoterapie

Trauma psihologică - Simptome, cauze şi efecte

Trauma este definită de către American Psychological Association (APA), ca un răspuns emoțional al unei persoane la un eveniment extrem de negativ. În timp ce trauma este o reacție normală la un eveniment oribil, efectele pot fi atât de grave încât acestea să interfereze cu abilitatea unui individ de a trăi o viață normală.