Asociația ”Terapie pentru Suflet”

Misiunea asociației

Asociaţia "Terapie pentru Suflet" asistă psihologic, în regim de confidenţialitate, persoanele vulnerabile care întâmpină dificultăţi de ordin mental, psihic sau emoţional. Prin activităţile sale, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei psihologice, protejează sănătatea psihică a beneficiarilor, restabileşte echilibrul emoţional şi promovează respectul pentru demnitatea umană.

Viziunea asociației este aceea de a sprijini persoanele vulnerabile pentru consolidarea sănătăţii psihice.

Valori

Grijă

Acordăm atenţia necesară pentru prevenirea şi alinarea suferinţei psihice.

Empatie

Înţelegerea situaţiilor, emoţiilor, nevoilor şi motivelor de a acţiona a beneficiarilor pentru oferirea ajutorului adecvat.

Protecţie

Sănătatea psihică va fi reconsolidată în regim de confidenţialitate.

Respect

Beneficiarii vor fi trataţi prin bunăvoinţă şi consideraţie.

Categorii de beneficiari

 • studenți
 • cadre didactice preuniversitare şi universitare
 • elevi
 • copii supradotați
 • copii cu deficiențe
 • adolescenți
 • personala din instituțiile de învățământ şi organizații
 • persoane cu depresii sau alte diagnostice
 • dependenți
 • cupluri
 • familii defavorizate
 • persoane divorțate etc.
Armoni copac

Obiectivele de activitate ale asociaţiei

realizată în următoarele forme: de optimizare, dezvoltare şi autocunoaştere, în probleme psihologice, psihopatologice şi în situaţii de risc; în menţinerea sănătăţii, educaţia pentru sănătate, prevenţia primară, confruntarea cu condiţia de boală şi impas existenţial, tratament, prevenţie secundară, terţiară, recuperare si reabilitare; de optimizare a proceselor de cuplu, familie, grup, organizaţii şi colectivităţi.

realizată în mod ştiinţific şi în spirit umanist, în scopul promovării sănătăţii, optimizării, autocunoaşterii şi dezvoltării personale, în scopul modificării factorilor psihologici implicaţi în tulburările psihice, psihosomatice şi în tulburările somatice, precum şi în situaţii de urgenţă şi risc.

evaluarea subiectiv-emoţională, evaluarea cognitivă, evaluarea comportamentală, evaluarea psiho-fiziologică, evaluarea simplă a personalităţii şi a mecanismelor de coping, adaptare sau defensive, evaluarea psihologică asociată activităţilor cu cupluri, familii sau a altor grupuri, evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice, evaluarea dezvoltării psihologice.

educaţie pentru sănătate, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, prevenirea îmbolnăvirilor, elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea programelor de promovare a sănătăţii şi de prevenire a îmbolnăvirilor la nivel individual, de grup, comunitar şi/sau guvernamental, intervenţii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale din aria psihopedagogiei speciale în condiţii de psihopatologie, consiliere şi terapie suportivă, optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere

Scopul principal al Asociaţiei

Desfăşurarea de programe de dezvoltare personală continuă şi de grup, psihoterapie individuală, psihoterapie de cuplu şi familie.